sobota, 31. marec 2012

Ponovno v Medotu (Osp, smer Medo - 5c)

 Tudi letos smo so odpravili preplezat za nas znamenito smer Medo v Ospu, ki je dolga štiri raztežaje. Od lanskega leta do danes sem si nabral kar nekaj novih plezalnih izkušenj, zato sem smer preplezal brez težav; no, saj jih tudi lansko leto ni bilo :)


 Tokrat sem dobil v navezo tečajnico Kristino, ki se je odlično spopadla s smerjo in tudi prilezla na vrh. Ker nas je bilo vseh skupaj veliko število navez, je bilo kar nekaj čakanja na štantih, a nam kljub temu ni bilo prav nič dolgčas, saj se je v smeri neprestano nekaj dogajalo.




 Zadnja naveza je imela kar nekaj dela s pobiranjem opreme v smeri, saj smo za vsak slučaj v smeri pustili kakšen komplet in gurtno, če bi slučajno kdo imel težave  na težjih delih in bi si tako lahko pomagal.


Po uspešnem vzponu na vrh smo se peš odpravili v kamp, kjer se je vsa stvar prevesila v piknik, saj so nas tečajniki presenetili z odličnimi čevapčiči na žaru in hladnim pivom in s tem še enkrat potrdili, da so zares prava družba. Upam, da kaj podobnega še ponovimo.