petek, 22. februar 2013

Indonezija - Flores in Borneo

FLORES

Ker nama je na Foresu ostal na razpolago le še en dan preden odletiva na Borneo, sva si rezervirala skuter, ter se odpravila do enega izmed slapov na Floresu. Na koncu se je to izkazalo za pravo dogodivščino, saj slap ni prav nič turističen in je kar precej oddaljen. Že sama cesta do slapu je prav slaba. Enkrat vmes celo prečkaš potok (s skuterjem), ki teče čez cesto. So pa na cesti tudi ogromne luže in luknje.

 
Ko pa sva prispela do točko od koder se gre naprej peš, sva najprej malo zašla, nato pa k sreči srečalo domačinko, ki naju je popeljala da slapu. Do slapu vodi blatna spolzka pot, na koncu pa je potrebno še prečkati reko. Skratka nazaj do skuterja sva se vrnila oba povsem blatna, nato pa se je še pošteno ulilo, tako da sva se nazaj vozila več kot uro po dežju. To je bilo tudi prvič po treh tednih, da naju je ujel dež, pa čeprav je tu sedaj deževna doba




 
Naslednji dan sva imela rezervirane tri notranje lete, z namenom, da prideva na Borneo, kjer sva si želela ogledati narodni park Tanjung Puting. Dostop do tega parka je možen samo z ladjo, v parku pa je mogoče videti orangutane, ki živijo samo na Borneu in Sumatri, ter nikjer drugje na svetu. 

BORNEO
 
Prav tako smo med vožnjo z ladjo po parku videli opice bekantan, ki živijo čisto samo na Borneu; te opice so zares smešne zaradi svojih nosov.  
  •  bekantan

 

 

  • orangutan


Za ogled parka sva si vzela skoraj tri dni časa, tako da sva si vse lahko ogledala zares v miru in počasi. Orangutane sva večinoma videvala v parku na točkah za hranjene, kjer so se orangutani dobesedno sprehajali med nami. Orangutani so bolj počasni in predvidljivi, tako da se med njimi počutiš varnega, dokler se ne sprehodi mimo tebe 150 kg samec, ki smo ga prav tako videli.
 
 


 


  •  gibon

V parku smo imeli srečo, saj nam je uspelo videti tudi gibona in krokodila. Park je bil zares vreden ogleda.

 

Za konec smo si še ogledali osnovno šolo v neki vasici na obrobju parka, kjer so nam učenci zapeli dve pesmi v angleščini.