sreda, 27. april 2011

Plezanje na domačem terenu - Pod Sušo





Ker je bil v sredo dela prost dan, smo se Jan, Jernej, Luka, Simon in jaz odločili, da v dopoldanskem času preizkusimo plezališče Pod Sušo. To plezališče je meni najbližje in ga poznam že od zmeraj, vendar pa sem v njem tokrat plezal čisto prvič.












Za začetek smo se vsi zapodili v smeri z ocenami 5c.


Plezališče ima opremljenih 22 smeri, ocene smeri pa niso pretirano navite, tako da mi je na pogled uspelo preplezati tudi dve smeri 6a.
Smer Zauber Vida.
V plezališču je zanimiva smer Zaber Vida (6a), ki je previsna in ima navrtane oprijeme. Oprijemi pa so v smeri navrtani verjetno zato, ker je smer lepa in so jo s tem približali veliki večini plezalcev, da jim je ''splezljiva''. Smer je narejena čisto samo na moč, tehnično pa ni prav nič zahtevna.

Jan napada Zauber Vido.


  




   
Pogled od zgoraj.



Luka v smeri Zvertikala.
Pri plezanju je tokrat imel kar nekaj sreče Simon, saj se mu je na višini dveh metrov odlomil kar velik kamnitni blok, ki ga je odnesel iz stene. Na srečo je plezal na ''topiča'' in jo je odnesel le z odrgninami na roki, če pa bi smer vpenjal bi pa lahko bila zgodba bistveno slabša, saj na tej višini še ne uspeš vpeti prvega kompleta.
Kakšna smer Pod Sušo je kar krušljiva in je potrebno biti zelo previden.
Mesto odlomljene skale.


Simon in izruvana skala :)






Za konec lahko rečem, da naj je bilo plezališče Pod Sušo prav vsem všeč, za najlepšo smer pa smo nekako izbrali prav vsi Zvertikalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar