sreda, 15. februar 2012

Lušev graben (WI3+, 300 m) - ledno plezanje

V torek zvečer sva se dva Jureta odločila da napadeva slap Lušev graben, ki velja za enega izmed najlepših v kategoriji lednega plezanje. No in tako sva se naslednji dan dokaj zgodaj podala na pot proti Bohinju, od tam pa do planine Voje.
Od planine Voje pa do slapu je le dobrih 5 minut hoje, tako da si v hipu pod slapom. K sreči ni bilo kakšnega drena  pod slapom, ker so bile že vse naveze dosti naprej, razen ene, ki pa nama je tudi prav kmalu pobegnila naprej.
Lušev graben ima 5 raztežajev in ponuja zares lepo plezarijo. Plezala sva tako kot običajno (cug-cug), s tem pa s prvim raztežajem pričel drugi Jure.



Tudi temperature so bile dopoldne še pod nulo, tako da je bil slap relativno suh. Da je ta slap zares zelo oblegan se dobro vidi po tem, ker je že ves naluknjan od lednih vijakov, noge pa dostikrat lahko že kar postavljaš na stopničke, ki so jih z derezami izklesali predhodniki.

Tik pd vrhom slapu naju naju je čakal še najbolj pokončni del slapu, ki pa sva ga tudi prplezala brez večjih težav. Po uspešnem vzponu je sledil še peš sestop ter povratek nazaj domov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar