sobota, 18. februar 2012

Tečaj ledne tehnike v Logarski dolini

Za vikend smo se s tečajniki odpravili v Logarsko dolino z namenom, da se izurimo še v ledni tehniki. Že nekaj dni pred našim odhodom se je na družabnem omrežju FB dalo razbrati, da nekateri novinci že zelo težko čakajo, da pride dan, ko se podamo v led. Imeli so se za kaj veseliti, saj sta bila pred nami dva zares čudovita dneva ledne plezarije z obilo smeha in zabave.

V skupini smo imeli tudi dva animatorja (Miloš & Simon), ki sta se skozi oda dva dneva močno trudila, da smo se imeli čemu smejati.

Brico nam je na začetku strokovno razložil tehniko varovanja v ledu, ter nam pokazal tudi najnovejši štant, ki pa so ga iznajdli ,spet kdo drug kot, Švicarji.


Po obnovljenem znanju smo se podali najprej v slap Palenk (3+), ki ima tri raztežaje. K sreči je slap tako širok, da smo se lahko vanj zapodli skoraj vsi naenkrat.




Ko smo uspešno preplezali slap Palenk, smo ugotovili, da imamo časa še na pretek, zato smo se podali še v naslednji slap Ivovci (3+), ki se nahaja v bližini našega hotela. Tudi ta slap ima tri raztežaje, vendar so si med seboj bistveno bolj razpotegnjeni, tako da je vmes tudi nekaj hoje.

Iz slik se da tudi razbrati, da smo vsi skupaj za naše tečajnike skrbeli po najboljših močeh. Izkazal se je tudi Miloš, ki je tečajnikom pridno prenašal naokoli svoj štrik :)





Najlepši del slapu Ivovci se nahaja v tretjem raztežaju in hkrati ponuja tudi najboljšo plezarijo. Prav zaradi tega dela slapu, ki me je najbolj očaral, sem prepričan, da v Logarsko dolino še pridem na ledno plezarijo.

Ko smo priplezali do vrha slapu Ivovci, smo skupaj zvezali dve enojni vrvi ter pričeli s spustom navzdol, ki pa je bil kar dolgotrajen, saj smo se za vsak raztežaj morali počakati med seboj.






Kljub temu, da smo imeli do povratka tri spuste ob vrvi , smo se kar hitro obrnili, ter se vrnili nazaj v naš hotel še pred mrakom. Tam smo si privoščili večerjo, savno in zasluženo pivo.


Naslednje jutro nas je v hotelu čakal obilen zajtrk, nato pa je sledil popolnoma enak program kot včeraj (Ivovci, Palenk), le druge tečajnike smo dobili v navezo.


















Po dveh dnevih uživanja v Logarski dolini lahko rečem le to, da bom sem še zagotovo prišel. Prav tako pa gre pohvala tudi vsem tečajnikom, ki so se izkazali le v najboljši možni meri :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar