torek, 14. februar 2012

Plezanje slapu v vasi Zabrdo

Že za vikend sem na družabnem spletnem omrežju zasledil, da se je skupina tečajnikov odpravila plezat slap v vasi Zabrdo in so mi tako dali idejo, da si tudi jaz želim preplezati ta slap. Hitro se nas je zbrala ekipa treh fantov (Jure, Marko in jaz), ki smo bili zainteresirani nad slapom in odpeljali smo se proti Zabrdu.

Da smo prispeli do slapu smo iz Zabrda potrebovali le slabih 10 minut spusta po grapi navzdol. Na vrhu slapu smo napravili extra močan štant (dvojni prusik okoli žilavega drevesa) ter se spustili navzdol.

Spodaj pod slapom smo se utaborili in pričeli s plezanjem na ''tope rope''. Slap meri v višino natanko 33 m in je kar precej širok, tako da si lahko sam sestaviš težavnost vzpona.


Vsi smo se po slapu povzpeli trikrat oz. štirikrat saj je bilo na koncu potrebno spet prilesti nazaj.


Kljub temu, da ima slap le en raztežaj smo se vsi dodobra navili in naplezali, ter se nam je pri četrtem vzponu že kar malce poznala utrujenost, saj roke niso bile več tako močne kot na začetku.




Dan smo vsi skupaj preživeli fenomenalno dobro in upam, da ta teden splezamo še čim več podobnih zadev.



2 komentarja:

  1. Spoštovani,

    zanima me, kje je ta slap oz. vas Zabrdo?

    Hvala za odgovor.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zapelješ se ve Železnike in od tm proti Sorici. V Sorici zaviješ desno za Danje in se pelješ naprej proti Zabrdu. 100 m pred Zabrdam pri tranformatorski postaji pustiš avto. potem greš od transformatorja dol in se držiš leve grape. Po 10 min hoje prispeš na vrh slapu kjer loh nardiš štant na drevo in se abzajlaš dol. Ker je slap visok 35 m je treba imet vrv dolgo 70 m.

    OdgovoriIzbriši