nedelja, 3. februar 2013

Indonezija - Jakarta in Yogyakarta


 Potovanje zaenkrat poteka povsem po planih. Takoj, ko sva z avijonom prispela v glavno mesto Indonezije (Jakarta), sva se odpravila naprej proti Yogyakarti, kjer sva si imela namen ogledati dva najbolj znamenita templa. Za prevoz sva si izbrala vlak, ki je na tej relaciji zelo obremenjen, saj so bile karte za  economy class razprodane za dva tedna v naprej.
-->Tako, da nisva imela druge izbire kot potovati v busniness clasu, pa še tu so na koncu prodali vse karte. -->
 
-->
Vožnja na vlaku je bila dolga (9 ur) in zanimiva in prav nič podobna business razredu, saj so domačini spali kar po tleh eden čez drugega.
Že takoj ko sva se vsedla na vlak sva začutila, da naju vsi Indonezijci na vlaku opzujejo in se nama smehljajo. Ja nić čudnega, saj sva na koncu ugotovila, da sva prav edina evropejca na vlaku.

 
-->

Na vsaki postaji kjer smo se ustavili, so na vlak prihrumeli lokalci, ter nam na vsak način probali kaj prodati (čaj, kava, voda, kruh,..). Vsake toliko časa pa so policaji napodili vn iz vlaka kakega potnika, ki ni kupil karte.

 
-->
Ko sva končno zgodaj zjutraj prispela do željene destunacije (Yogyakarta),  sva si na hitro rezervirala guesthouse, kjer sva v trenutku zaspala kot angelčka za nadaljnih 8 ur, saj sva bile že non-stop na poti več kot dva dneva in še nisva videla postelje. Ko sva se naspala, sva sestavilia plan za naslednji dan, ki pa je bil ogled templjev Brobodur in Prambanan.


 
-->
Oba templja sodita med ''must see'' turistične atrakcije. Cena za ogled obeh templej je vrtoglavih 30 € na osebo za nerezidente Indonezije. Skratka na teh templjih  mastno služijo na tujcih, saj za primerjava lahko povem, da za indonezijca stane vstopnina za posamezen tempelj zgolj 2 €.
-->No, k sreči je imela vsaj Špela 50% popust, ker je še študentka.



 
-->
Na ogledu templjev (skupina v kombiju) smo bili zelo pisana druščina (američan, indijec, kitajec in 5 evropejcev). Ravno pri ogledu templja Prambanan, sva se s Špelo sprehajala skupaj z indijcem, ki nama je do potankosti vse razložil o templju, saj je tempelj hinduistične religije, kar pa je seveda tudi on sam.  Indijcu je ogled templja veliko pomenil in se je priporočil vsakemu izmed hinduističnih bogov posebej.




 
-->
Na ogled obeh templejv pride tudi ogromno indonezijskih turistov, ki zelo redko vidijo kakšnega evropejca, tako, da sva se tam počutila kot dve filmske zvezde saj so naju neprstano prosili, če se lahko slikajo z nama in to tako odrasli, kot seveda tudi otorci. Potem ko jim dovoliš, da se slikajo s teboj so iskreno hvaležni in se ti lepo zahvalijo.
Je pa to na začetku kar malo moteče saj se vsi obračajo za teboj, kot da se šesto čudi tega sveta.




 
-->
-->
Po ogledu templjev sva si vzele še nakaj časa za ''shopping'' v Yogyajarti, ki pa je bil za Špelo zelo uspešen in poceni, saj Yogykarta velja na najbolše in najcenejše nakupovanje.



1 komentar:

  1. The Eight-Wheel Classic - TITIAN Arts
    The eight-wheel classic bicycle is sol.edu.kg available in six worrione.com sizes. https://access777.com/ The Bicycle Wheel is a classic titanium earrings bicycle made jancasino in USA, but there are three variations in

    OdgovoriIzbriši